Sous-vide wat is dat eigenlijk?

Sous-vide is Frans voor ‘onder vacuüm’. Daarom noemen we het ook wel vacuümgaren. Deze techniek is ontstaan in de jaren ’70 en wordt veel gebruikt in de professionele keukens van restaurants. Sous-vide geeft altijd een perfect resultaat. Bovendien is deze bijzondere manier van koken erg lekker.

Hoe werkt het?

Eerst worden alle ingrediënten voor de maaltijd voorgesneden en in porties verdeeld. Daarna gaat alles in een plastic zak waar we met een apparaat alle lucht uit zuigen. Na het vacuüm verpakken gaat de zak in een warmwaterbad. Het water heeft een constante temperatuur zodat het eten gelijkmatig gegaard wordt. Vlees, vis, kip, aardappelen, rijst, pasta, groente en soep: met deze kooktechniek kun je bijna elk voedingsmiddel bereiden.

Voordelen

De sous-vide techniek heeft veel voordelen. Door de lage temperatuur blijft eten mals en smaakvol. Zo heb je altijd een mals stukje kip en heerlijk gebakken vis. In een afgesloten verpakking blijven smaken, sappen, vitaminen en mineralen behouden. Extra zout, olie of e-nummers zijn verleden tijd. Je proeft de volle, natuurlijke smaak van de producten. Sous-vide past dus perfect bij de filosofie van Smaakhelden: gezond en lekker eten.

Verpakking

Smaakhelden verpakt de sous-vide maaltijden per portie of in een groot volume verpakking waar je met 3 tot 4 personen van kunt eten. Je krijgt ze geleverd in zakken die je zo direct kan bereiden. Je bestelt ze heel makkelijk op www.smaakhelden.nl. We bezorgen de maaltijden bij je thuis. In de koelkast zijn de gegaarde producten tot vier weken houdbaar.